Inwoners willen kluizen voor fiets

Inwoners willen kluizen voor fiets

Inwoners willen kluizen voor fiets

Print
Lier - Inwoners van Lier zouden hun fiets graag stallen in een afgesloten fietsenstalling op straat of in een individuele fietskluis. Dat blijkt uit een enquête die de actiegroep Lier Woonplezier de voorbije twee maanden uitvoerde.
In haar enquête vroeg Lier Woonplezier hoe Lierenaars op dit moment thuis hun fietsen stallen en wat ze denken over een aantal mogelijke oplossingen.
Iets meer dan honderd mensen deden mee. De meerderheid van de respondenten (55 procent) gaf aan niet tevreden te zijn over de huidige situatie. Voor 40 procent was dat wel het geval.

"In deze laatste groep werd de fiets vaak gestald in een garage of berging.
Bij de groep die niet tevreden is over de huidige situatie, was dit bijna nooit het geval. Bij 80 procent van deze groep wordt de fiets gestald op straat, in de gang of zelfs in de leefruimte", zegt Koen Steenmans.

"Gevraagd naar oplossingen werden de afgesloten fietsenstalling op straat en de individuele fietskluis ongeveer evenveel vermeld als een goede oplossing.
Bij mensen die niet tevreden zijn over hun huidige situatie, scoorde de individuele fietskluis echter wel merkelijk hoger. De meeste mensen willen een afstand van twintig tot vijftig meter afleggen. Vanaf honderd meter haken zowat alle invullers van de enquête af. De meeste deelnemers zijn ook bereid te betalen om hun fietsen veilig te kunnen stallen. Vijf of tien euro per maand per fiets werd vaak als aanvaardbaar naar voren geschoven."

Schepen van Mobiliteit Bert Wollants (N-VA) is bereid om de plaatsing van fietsenstallingen en fietskluizen te onderzoeken. "Maar door de beperkte afstand die de mensen willen afleggen, zal het in sommige wijken echt onmogelijk zijn", weet Wollants nu al.

Meer informatie vindt u op www.lierwoonplezier.be.

Chris VAN ROMPAEY

Foto Patrick Hattori

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio