Gehandicaptenplaats is te steil

Gehandicaptenplaats is te steil

Gehandicaptenplaats is te steil

Print
Nijlen - De parkeerplaats aan gemeenschapscentrum 't Dorp voor mensen met een beperking is niet geschikt. Door de helling van de grond kunnen de mensen niet uitstappen.

"Mensen met een beperking en vooral zij die niet meer goed te been zijn ondervinden moeilijkheden om naar het gemeenschapscentrum 't Dorp te komen. De ene parkeerplaats aan de zaal die voorbehouden is voor gehandicapten, ligt er ongelukkig en is 's avonds zo goed als onzichtbaar. Omdat de parkeerplaats op een helling ligt, kan de lift die de rolstoel van de gehandicapte uit de auto moet hijsen, niet gebruikt worden. De lift moet zich horizontaal kunnen vastzetten op de grond, maar de veiligheid van de lift slaat niet aan op het hellend grondvlak en dus kan de lift niet gebruikt worden", klaagt raadslid René Van Goubergen (Open Vld).

"Het is beter die parkeerplaats te verleggen naar een horizontale ondergrond vlak daarnaast. Ook een verkeersbordje dat de parkeerplaats aangeeft, is er nog steeds niet", klinkt het nog.

Schepen van Verkeer Paul Laurijssen (CD&V) zegt dat er ondertussen een bordje is aangebracht. "We zoeken nu naar een technische oplossing. Dat is niet makkelijk, want het hele terrein ligt in een helling. Als we een betere plek vinden, willen we de parkeerplaats zeker verleggen."

Bert Provoost

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio