Legendarische schepen overlijdt op 91ste

Legendarische schepen overlijdt op 91ste

Legendarische schepen overlijdt op 91ste

Print
Berlaar - De legendarische ex-schepen Vic Vervloet (91) uit Berlaar is overleden. De socialist zorgde twintig jaar lang voor het peper en zout op de gemeenteraad.

Vervloet was altijd al 'een specialleke', zoals hij dat zelf zei. Politieke tegenstanders noemden hem destijds het peper en zout in de gemeenteraad. In 1965 werd hij tot schepen benoemd onder burgemeester Lambrechts. Hij kreeg de bevoegdheid van Ruimtelijke Ordening. Pas in 1987, na meer dan twintig jaar, stopte hij. Hij verwezenlijkte onder andere mee de wijk Vinkenhof en het sportcentrum aan de Welvaartstraat. Hij bepaalde ook mee de naam van veel straten. De vele Berlaarse vogel- en bloemennamen zijn uit zijn brein ontsproten. "Ik heb alles kunnen verwezenlijken door persoonlijke contacten. Relaties zijn belangrijker dan één kilogram verstand", zei hij daar in 2008 nog over.

Vervloet stond deze krant nog een laatste keer uitgebreid te woord op zijn negentigste verjaardag, die samenviel met de gemeenteraadsverkiezingen van 2012. Hoewel hij niet ziek was, bleef hij wel even recht door zee als gewoonlijk. "Ik vermoed dat het mijn laatste gemeenteraadsverkiezingen zullen zijn", klonk het profetisch. Vic woonde in het Vinkenhof met zijn partner Simonne Van Roosbroeck, die bijna dertig jaar jonger was. "Toen ik op jonge leeftijd weduwnaar werd, wist ik dat ik een jongere vrouw wilde. Ik heb mijn huis aan mijn dochter gegeven en ben met Simonne getrouwd. Dat was de beste beslissing die ik ooit heb genomen."

Vic Vervloet overleed op 17 februari. De afscheidsplechtigheid vind plaats in de aula op de begraafplaats Hemelshoek in Berlaar op vrijdag 21 februari om 10u, gevolgd door de plaatsing van de asurn in het columbarium op de begraafplaats.

Bert Provoost

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio