"Ik kan er niet tegen als ik iets niet weet"

Ik kan er niet tegen als ik iets niet weet

"Ik kan er niet tegen als ik iets niet weet"

Print
Heist-op-den-Berg - Heist-op-den-Berg heeft de voorbije twee dagen kennis kunnen maken met Stijn Gyselinckx. De quizfanaat hield op indrukwekkende wijze de Heistse delegatie recht bij de opnames van De Slimste Gemeente op VIER. Als Heist niet de slimste wordt, dan heeft het sowieso wel één van de strafste kandidaten geleverd.
Bij zijn eerste deelname op woensdagavond miste Stijn bijna geen enkel antwoord. Hoe verdienstelijk de gemeentelijke cultuurmedewerkster Ann Vertommen en burgemeester Luc Vleugels ook waren, het was telkens Stijn die voor de meeste punten zorgde.

"We begonnen als underdog tegen het grote Leuven van Louis Tobback. Maar we hebben het toch goed kunnen doen. We waren al blij dat we de dagfinale bereikten, maar we wonnen die ook nog eens. Dat was genieten", lacht Stijn.

Ook tijdens de weekfinale op donderdag liet de dertigjarige IT'er bijna geen kans op een juist antwoord liggen. "Ik ben heel veel bezig met quizzen, dan is het logisch dat ik iets meer dingen weet. Maar ik heb zeker geen klagen over mijn teamgenoten. Ze waren ook heel sterk en ze hebben op de juiste momenten ook belangrijke antwoorden gegeven. En het was heel aangenaam om kennis te maken", vertelt Stijn bescheiden.

De Heistse ploeg schopte het donderdagavond tot bij de twee besten van de week, maar moest uiteindelijk het onderspit delven in de finale tegen Lennik. "Het kwam op een fractie van een seconde aan, ik was net te laat met afdrukken bij de allerlaatste, beslissende vraag", lacht Stijn. Daarmee is Heist mogelijk uitgeschakeld, al bestaat de kans nog dat ze opgevist worden als beste tweede. Dat zal pas duidelijk worden binnen een kleine maand.

Toffe reacties

Intussen kent iedereen in Heist Stijn. Zijn verschijning op tv heeft hem al veel complimentjes opgeleverd. "Mijn familie en vrienden weten wel dat ik quiz, maar ze kunnen zich daar niet veel bij voorstellen. Nu kon ik eens laten zien hoe het er aan toegaat. Ik heb al heel veel toffe reacties gekregen. Dat doet wel deugd", aldus de vrijgezel.

Stijn is secretaris en medeoprichter van de Belgische quizbond. Met zijn Heistse ploeg De Zeekamelen staat hij op een knappe veertigste plaats in de algemene rangschikking. "Mijn specialiteiten zijn film, muziek, sport en varia. Met die laatste soort bedoel ik dan vooral stomme weetjes die bijna niemand anders weet, maar waar je bij het quizzen wel punten mee kan scoren."

Op vlak van studeren is Stijn nochtans geen 'strever'. "Ik ben niet het type dat lijstjes maakt. Ik lees wel veel kranten en tijdschriften en doe minstens één keer per week mee aan een quiz. Daar leer ik het meeste van. Wat ik wil bereiken met al dat quizzen? Ik wil me vooral amuseren en ik kan er simpelweg niet tegen als ik iets niet weet. Dan zoek ik het meteen op, het is sterker dan mezelf. En eens ik iets weet, vergeet ik het niet snel. Zeker als het domeinen zijn die me interesseren."

Bert Provoost

Foto Dirk Vertommen
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio