Schepen Kennis kwaad op kritiek over MER-studie

Schepen Kennis kwaad op kritiek over MER-studie

Schepen Kennis kwaad op kritiek over MER-studie

Print
De oppositie in Antwerpen lanceerde woensdagavond in de raadscommissie Mobiliteit een spervuur van vragen over het Valentijnsakkoord van de Vlaamse regering. De discussie laaide af en toe hoog op.

Schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) verloor zijn geduld toen Wouter Van Besien (Groen) suggereerde dat het Meccano-tracé in de MER-studie niet zou zijn behandeld zoals het hoort. Zo wilde Van Besien weten waarom de Meccano niet is berekend met gedifferentieerde tol en het BAM-tracé wel. “Ik zal u zeggen waarom niet”, zei Kennis. “Omdat de indieners van dat tracé (stRaten-generaal, red.) daar niet om hebben gevraagd!”

Weer noodbruggen?

Wim Van Osselaer (Vlaams Belang) vroeg welke maatregelen het stadsbestuur wil nemen in afwachting van de voltooiing van Oosterweel in 2022. “Gaat u aan de Vlaamse regering vragen om de Liefkenshoektunnel tolvrij te maken? En om opnieuw noodbruggen op de Singel te installeren?”

Kennis antwoordde dat Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) verantwoordelijk is voor alle minder-hindermaatregelen. “Maar wat ons betreft mogen alle suggesties worden onderzocht, ook de voorstellen van Voka en de sp.a om het internationale vrachtverkeer te verplichten om de Liefkenshoektunnel te gebruiken.”

Tolpleinen

Wassenberg vroeg ook hoe het zit met tolpleinen, nu de regering heeft gekozen voor een systeem van gedifferentieerde tol aan de tunnels. “Pin mij hier niet op vast”, zei Kennis, “maar in principe zijn er geen tolpleinen nodig als er een systeem van kilometerheffing wordt gebruikt.” Volgens de sp.a kan overigens worden overwogen om ook tol te heffen in de nieuwe tunnel onder het Albertkanaal. “Ook die suggestie nemen we zeker mee”, besloot Kennis.

Lex Moolenaar
Foto PN (Kennis rechts, naast minister Hilde Crevits tijdens de persconferentie over het BAM-tracé)

STANDPUNT: 'De Ring wordt een electoraal slagveld'

Lees ook:

.

Nu in het nieuws