BNP Paribas Fortis en Fintro verlagen rente op enkele spaarrekeningen

BNP Paribas Fortis en Fintro verlagen rente op enkele spaarrekeningen

BNP Paribas Fortis en Fintro verlagen rente op enkele spaarrekeningen

Print
BNP Paribas Fortis en Fintro verlagen vanaf volgende maand 14 maart de rente op een aantal spaarrekeningen. Het gaat niet om de klassieke spaarrekening, maar om enkele gespecialiseerde formules zoals de "online premium spaarrekening" en "blue select spaarrekening" (vanaf 12.500 euro) en om de "spaarrekening plus" - waar de rente stijgt met het ingelegde bedrag.

De banken verwijzen naar de combinatie van lage economische groei en een opvallend lage inflatie, wat doet vermoeden dat de rente van de Europese Centrale Bank nog lange tijd erg laag zal blijven. "Het lijkt ons zelfs waarschijnlijk dat de ECB de basisrente nog verder naar beneden bijstelt, van 0,25 procent tot 0,10 pct", staat er in het persbericht. De Europese Centrale Bank neemt op 6 maart een rentebesluit.

Basisrente verlaagd

De banken, die deel uitmaken van dezelfde groep, gaan vanaf 14 maart de rente verlagen op een aantal spaarformules. Zo bijvoorbeeld wordt de basisrente bij "online premium" verlaagd van 0,4 naar 0,25 procent. De getrouwheidspremie blijft ongewijzigd op 1,1 procent. Bij "blue select" verlaagt de basisrente van 0,3 naar 0,2 procent, de getrouwheidspremie blijft ongewijzigd op 1,2 procent.

Belga, archieffoto

Nu in het nieuws