Ook vriend van verdachte opgepakt in onderzoek naar Alpenmoord

Ook vriend van verdachte opgepakt in onderzoek naar Alpenmoord

Ook vriend van verdachte opgepakt in onderzoek naar Alpenmoord

Print
De mysterieuze Alpenmoord is nog steeds niet opgelost. In het onderzoek is ook een vriend van de dinsdag gevatte man opgepakt, zo heeft procureur Eric Maillaud van Annecy woensdag op een persconferentie bekendgemaakt. De 48-jarige, dinsdagochtend opgepakte man blijft in hechtenis, zei de magistraat. Het is nog niet geweten of hij degene is die op de dag van de moord is gezien. Maar hij "lijkt er wel sterk op".

De man heeft geen gerechtelijke voorgeschiedenis en geen strafblad. Wel heeft hij enkele toeristen bedreigd, zei de procureur volgens de regionale krant Le Dauphiné Libéré. Een band tussen de man en de slachtoffers is er niet, zo blijkt uit de huidige stand van het onderzoek. "Het is niet omdat er geen link is gevonden dat we er geen zouden ontdekken", benadrukte Maillaud evenwel. Er is ook geen enkel verband gevonden tussen de man en de gedode fietser Sylvain Mollier.

Waarschijnlijk is de dinsdag opgepakte met een medeplichtige bij wapensmokkel betrokken, aldus Maillaud. Zeer waarschijnlijk wordt hij daarvoor in staat van verdenking gesteld, maar wellicht niet voor de Alpenmoord.

Ook een vriend van de vroegere gemeentelijjke politieman is dinsdag, in de vooravond, opgepakt. Hij is eveneens 48 jaar, woont ook in de Haute Savoie en heeft eveneens geen gerechtelijke antecendenten, legde de magistraat uit. Ook die tweede heeft een grote voorrraad wapens en explosieven thuis.

Munitie

Bij de huiszoekingen bij de eerste opgepakte man is munitie voor een 7.65 Parabellum gevonden, en een soortgelijke is bij de moordpartij gebruikt. De gevonden Luger is niet dezelfde als bij de moorden ingezet, zei Maillaud.

Een helm van de vroegere politieagent is niet dezelfde als te zien was op de robotfoto die in november is verspreid.

Besteld

De procureur noemde het "geen aberrant" idee dat de moorden door iemand uit de streek zijn gebeurd, maar in het buitenland zijn "besteld".

Er zijn bijkomende speurders ingezet om op verschillende plaatsen in drie Franse departementen huiszoekingen te doen, zei Maillaud ook.

De speurders sluiten ondertussen geen enkele piste uit. "Er zijn prioriteiten, maar geen enkele deur is dicht", aldus de magistraat. Hij voegde eraan toe dat het gerecht nog meerdere mensen zal oppakken.

Belga, Archieffoto

Nu in het nieuws