Minister Lieten wil ouderen laten kennismaken met internet (oproep)

Vanmorgen gaf minister van Media Ingrid Lieten samen met Luc Appermont en een e-team van ouderen, het startschot voor de campagne 'Da's toch handig, dat internet!' in het station van Antwerpen-Centraal. Met de campagne wil Ingrid Lieten ouderen laten kennis maken met de voordelen van het internet.

tmas

Wij zoeken Limburgse ouderen vanaf 70 jaar die willen vertellen over hoe ze op oudere leeftijd hebben leren werken met het internet, of die nu graag meer willen leren over het internet. Contacteer ons via hier@reageren.be. Vergeet zeker uw naam en telefoonnummer niet te vermelden.

Uit cijfers van 2013 voor Vlaanderen blijkt dat ongeveer de helft van de ouderen tussen 65-74 jaar nog nooit het internet heeft geraadpleegd. Ouderen ondervinden een aantal drempels dat hen ervan weerhoudt online te gaan. Ingrid Lieten: "Eén van de belangrijkste drempels voor ouderen blijkt de perceptie dat het internet niet nuttig is. Toch kan het internet heel wat nuttige voordelen opleveren zoals in contact blijven met familie en vrienden, de weersvoorspellingen op de voet volgen, de vertrekuren van de bus nakijken, recepten opzoeken enzovoort. Vandaar de slogan 'Da's toch handig, dat internet'. Ik wil ouderen laten zien hoe het internet hun leven kan vergemakkelijken."

HA, Archieffoto

Vastgoed

Jobs in de regio