Red Star Line Museum verwelkomt 100.000ste bezoeker

Het Red Star Line museum heeft woensdagmorgen amper vijf maanden na de officiële opening zijn 100.000ste bezoeker verwelkomd. Nelly Van Hal (65) en Guido Halsbergen (68) uit Deurne werden feestelijk ontvangen door cultuurschepen Philip Heylen.

jvanlint

Een maand na de opening op 27 september 2013 van het Red Star Line Museum op het Eilandje stond de teller al op 26.586 bezoekers. Vijf maanden later zit het museum al aan zijn 100.000ste bezoeker. De gelukkigen waren Nelly en Guido, allebei drukbezette grootouders uit Deurne, die al lang het Red Star Line museum wilden bezoeken. Hun uitstapje werd vaak uitgesteld, "maar vandaag stonden we niet ter beschikking van de kleinkinderen, dus besloten we eindelijk eens een kijkje te nemen", lacht Guido.

Het koppel wandelde nietsvermoedend het museum binnen en werd feestelijk onthaald met cadeaus, hapjes en cava. "Toen we binnenkwamen werden we onthaald met een heus applaus. Cultuurschepen Philip Heylen stond ons samen met een ontvangstcomité op te wachten", zegt Nelly.

De 100.000ste bezoeker van het Red Star Line museum werd eigenlijk pas eind deze zomer verwacht, maar dankzij het onverwachte succes werd de kaap van bezoeker woensdag al bereikt. "Het museum bevindt zich op een unieke plaats en vertelt een uitzonderlijk verhaal. Een verhaal dat voor iedereen herkenbaar is, en dat is de sleutel tot het succes van het museum. Een verhaal van doodgewone mensen die iets heel speciaals meemaakten", zegt directeur Luc Verheyen (49).

JaVL

Foto PDR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER