Exotische foto's van politici komen van 11.11.11

De voorbije dagen doken in Vlaanderen bizarre ‘verkiezingsaffiches’ op van alle Vlaamse kopstukken in een hawaïhemd en met een kokosnoot of ananas in de hand. Het is geen gemeenschappelijke stunt, maar wel een campagne van 11.11.11.

fvranckx

In 130 gemeenten verscheen een 200-tal borden met Wouter Beke, Gwendolyn Rutten, Bart De Wever, Bruno Tobback en Wouter Van Besien in fleurige outfits.

11.11.11 wil met de actie de politici warm maken voor internationale thema’s als klimaat, economie en migratie.

"Een financiële en economische crisis oplossen en voorkomen, klimaatverandering aanpakken, toenemende ongelijkheid wegwerken, een menswaardige oplossing voor migranten... Om deze uitdagingen écht aan te pakken hebben we politici met lef nodig die over de grenzen kijken. Een beleid met oog voor deze globale ontwikkelingen is in het belang van het Zuiden én van onszelf", zegt 11.11.11-directeur Bogdan Vanden Berghe.

"De internationale thema's zijn niet eenvoudig naar een breed publiek te vertalen, maar toch moeten politici ook hier draagvlak voor creëren en het democratisch debat aangaan", zegt Vanden Berghe. 11.11.11 vindt dat Vlaamse politici de zaken te weinig door een internationale bril bekijken. "We hebben er alle nieuwjaarsspeechen op nageslagen. In het beste geval trekken de voorzitters en de minister-president hun verhaal open tot aan de grenzen van Europa, maar ook dit steeds vanuit Belgisch perspectief. Laat dit niet de graadmeter zijn voor de rest van de campagne".

Meer over de actie op www.geeneiland.be.

Lees ook: Politici in hun (exotisch) hemd gezet

VTT/Belga

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio