1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Profrenner Kristof Goddaert overleeft aanrijding door bus niet

Kristof Goddaert, profwielrenner uit Sint-Gillis-Waas, is dinsdagmiddag om het leven gekomen. Aan het Straatsburgdok in Antwerpen is dinsdagnamiddag kwam de 27-jarige renner ongelukkig ten val en vervolgens werd hij door een bus van De Lijn aangereden.

jatimmermans

Goddaert reed omstreeks 14.10 uur in de richting van discotheek Noxx op Straatsburgdok-Noordkaai. Plotseling verloor hij de controle over zijn koersfiets, vermoedelijk op oude treinsporen, en kwam hij ten val. Een bus die in dezelfde richting reed kon de renner niet meer ontwijken. De hulpdiensten probeerden Goddaert nog te reanimeren maar dat kon niet meer baten. Hij overleed ter plaatse. De chauffeur van de bus werd in shock naar het Stuivenbergziekenhuis gebracht.

Tweemaal op podium BK

Goddaert was al enkele jaren profwielrenner en reed het afgelopen seizoen voor het nieuwe team IAM Cycling. Voorheen kwam hij uit voor onder meer Ag2r-La Mondiale en Topsport Vlaanderen. In 2009 werd Goddaert nog derde in de klassieker Parijs-Brussel. In datzelfde jaar werd hij eveneens derde op het BK in Aywaille en won hij de Grote Prijs Sint-Niklaas. Een jaar later won hij de derde etappe in de Ronde van Wallonië. In 2012 behaalde hij een zilveren plak op het BK in Geel. Hij finishte als tweede na Tom Boonen.

Als derde op het podium van het BK 2009 naast Tom Boonen en Philippe Gilbert

Als tweede op het podium van het BK 2012 naast opnieuw Tom Boonen

Goddaert droeg kist van Nolf

De Belgische wielerwereld is zo opnieuw in rouw na eerdere overlijdens van Frederiek Nolf en Wouter Weylandt, in de afgelopen jaren. Kristof Goddaert was in 2009 ook ploegmaat van Frederiek Nolf en was diens kamergenoot tijdens de Ronde van Qatar toen Nolf op zijn hotelkamer overleed in zijn slaap. Bij de begrafenis van Nolf droeg Goddaert nog mee de kist.

Goddaert vijfde van links op de begrafenis van Frederiek Nolf

SARE

Foto's BFM, Gmax, Belga en PN

Bekijk de reportage van ATV:

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio