"Jan De Nul dingt mee naar bouw Israëlische havens"

Jan De Nul dingt mee naar bouw Israëlische havens

"Jan De Nul dingt mee naar bouw Israëlische havens"

Print
Het Belgische bedrijf Jan De Nul is een van de drie overgebleven kandidaten voor de bouw van twee havens in Israël. Dat schrijft de Israëlische krant Ha'aretz dinsdag.

Het Israëlische Havenontwikkelingsbedrijf bevestigt dat er nog drie kandidaten overblijven voor de havens in de steden Haifa en Ashdod. Volgens Ha'aretz gaat het nog om een Israëlische joint venture (van Shapir Engineering and Ashtrom), net als het Chinese bedrijf China Harbour Engineering.

In een eerdere fase viel onder meer het Nederlandse Boskalis af. Berichten in de krant dat het Nederlandse bedrijf en ook een Italiaanse kandidaat zich terugtrokken hebben uit angst voor politieke consequenties, worden ontkend. Boskalis heeft zich niet teruggetrokken, maar werd door de opdrachtgever afgewezen in de zogeheten pre-kwalificatie, klinkt het bij Boskalis.

Eenzelfde geluid bij het Israëlische Havenontwikkelingsbedrijf. "In onze gesprekken met Boskalis en de andere kandidaten kregen wij geen enkele indicatie van een angst voor de politieke consequenties van een project in Israël", luidt het daar. "Boskalis dingt niet meer mee omdat hun voorstel niet aan onze kwaliteitsvereisten voldeed. Ze hebben gewoon geen uitnodiging voor de volgende fase gekregen."

"Wij gaan door met de drie goede kandidaten", besluit het Havenontwikkelingsbedrijf.

Belga