Verdachte opgepakt in onderzoek naar Alpenmoord

Verdachte opgepakt in onderzoek naar Alpenmoord

Verdachte opgepakt in onderzoek naar Alpenmoord

Print
In het onderzoek naar de zogenaamde Alpenmoord nabij het Franse Annecy heeft de Franse gendarmerie dinsdag een verdachte opgepakt en in voorlopige hechtenis genomen, zo heeft procureur Eric Maillaud bekendgemaakt.

Het gaat om een 48-jarige, in de Haute Savoie wonende man, zo bevestigde de magistraat een bericht van de regionale krant Le Dauphiné Libéré. Volgens SkyNews zou de man in het dorp Chevalines nabij Annecy zijn gevat.

Op 5 september 2012 kwamen daar op een bosweg in hun BMW de Britse Irakees S(correct, nvdr) Saad al-Hilli, diens vrouw en haar moeder om door meerdere kogels. Ook een vermoedelijk toevallige passerende fietser werd gedood. De twee kinderen van het echtpaar overleefden de schietpartij. Eén van de twee, Zainab, raakte ernstig gewond.

Volgens Maillaud vatte de Gendarmerie de verdachte op basis van getuigenissen die binnenkwamen na het verspreiden op 4 november 2013 van een robotfoto van een motorrijder nabij de plaats van de misdaad en die intensief door de speurders werd gezocht.

De procureur sloot niet uit dat er nog mensen worden opgepakt.

In november pakte de Britse politie de broer van Saad al-Hilli, Zaid al-Hilli, op, gerelateerd met een familieruzie. Hij kwam later zonder aanklacht weer vrij.

Belga, Foto AFP

Nu in het nieuws