Twee leden Pussy Riot weer vrij na protestactie in Sotsji

De twee activistes van punkgroep/burgerrechtengroepering Pussy Riot die eerder dinsdag hun arrestatie wisten te melden, zijn weer op vrije voeten. Dat tweette een van beide PR-meiden, Nadezjda Tolokonnikova.

jatimmermans

Ook Semjon Simonov, lid van Memorial, is na verhoor weer vrijgelaten. Tolokonnikova had het over "bruut geweld" door de politie. Zij kondigde aan, een klacht te zullen indienen. Zij werden opgepakt op verdenking van diefstal in een hotel.

De twee leden van Pussy Riot hebben lieten eerder op de dag weten dat zij in het centrum van de Russische stad Sotsji waren gearresteerd. In de buurt vinden de Olympische Winterspelen plaats.

"Wij zijn gearresteerd... en wij zijn van inbraak beschuldigd", twitterde Nadejda Tolokonnikova. Zij voegde eraan toe dat meerdere andere activisten ook zijn opgepakt.

Het duo was in december voorwaardelijk vrijgekomen na bijna twee jaar gevangenschap vanwege hooliganisme. Meer bepaald omdat zij in een prominente kathedraal in Moskou tegen de Russische president Vladimir Poetin hadden geprotesteerd.

Belga

Archiefbeeld AFP

MEER OVER Pussy Riot