Verdachten groepsverkrachting blijven aangehouden

Verdachten groepsverkrachting blijven aangehouden

Verdachten groepsverkrachting blijven aangehouden

Print
De raadkamer heeft de aanhouding van de drie meerderjarige verdachten van de groepsverkrachting in Willebroek bevestigd. De jeugdrechter besliste intussen dat de minderjarige verdachte in een gesloten instelling moet blijven.

Een van de verdachten was blijkbaar niet aan zijn proefstuk toe. Ook in 2012 was hij al eens betrokken bij een zaak van misbruik van een minderjarige. Hij zou de verkrachting van vorige week, van twee meisjes van 15 en 16 jaar, ook gefilmd hebben met zijn iPhone.

De politie pakte vorige week vier jongemannen op, één van hen minderjarig (16), voor de groepsverkrachting van twee Antwerpse meisjes (15 en 16 jaar) in Willebroek. De meisjes hadden de daders leren kennen via Facebook.

De drie meerderjarigen verschenen dinsdagmorgen voor de raadkamer. Die bevestigde hun aanhouding. De minderjarige verdachte moet voor de jeugdrechter verschijnen. Eén van de meerderjarigen zou in augustus 2012 al betrokken geweest zijn bij een groepsverkrachting in het zwembad van Bornem. Een 14-jarig meisje werd toen misbruikt door vijf jongeren.

De verdachte zou deze keer ook gefilmd hebben hoe de twee Antwerpse meisjes misbruikt werden. Volgens de slachtoffers waren er nog meer mannen betrokken bij de verkrachting. Onderzoek moet daarover meer duidelijkheid brengen.

De aanhouding van de drie meerderjarigen is nu bevestigd door de raadkamer, de betrokkenheid van de minderjarige wordt via een afzonderlijke procedure behandeld. In dat kader oordeelde de jeugdrechter dinsdag dat de jongeman voorlopig in een gesloten instelling dient te blijven.

Archiefbeeld

Nu in het nieuws