1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Heldhaftige brandweerman: "Knop omgedraaid en naar binnen gelopen"

Een oververhitte pot met olie heeft maandag rond 11 uur voor chaos gezorgd in een woning in de Molenstraat in Kontich. Vier kinderen en twee volwassenen werden uit het huis gehaald en met rookintoxicatie naar het ziekenhuis gebracht. Een brandweersergeant redde eigenhandig de kinderen uit het doorrookte pand.

drombouts

"Ik was bevelvoerder en had al enkele collega's aangeduid om zich klaar te maken om het pand te betreden mochten er nog slachtoffers binnen zijn. Die persluchtploeg was nog volop bezig met zich klaar te maken toen we al ter plaatse aankwamen", vertelt brandweersergeant Ronny Goyvaerts niet veel later nadat de bewoonster van de eerste verdieping van het huis in de Molenstraat meldde dat er heel veel rook in de woning hing.

Toen Ronny en zijn collega's uitstapten, kregen ze onmiddellijk te horen dat er nog twee kinderen in de woning lagen. "Ik heb een knop omgedraaid en ben naar binnen gelopen", aldus de sergeant met twintig jaar ervaring bij het Kontichse korps. "Binnen heb ik heel snel de twee kinderen gevonden. Ik heb ze allebei onder mijn arm gepakt en ben weer naar buiten gelopen."

Ronny beseft dat het naar binnen lopen zonder perslucht niet helemaal volgens de regels was. "Op zo'n moment denk je daar niet aan", vertelt hij. "Als ze mij zeggen dat er nog kinderen binnen zijn, dan denk ik daar niet meer over na. Dan neemt de adrenaline bij mij de overhand en loop ik gewoon naar binnen."

Zes personen waaronder vier kinderen liepen lichte rookintoxicatie op. Ze mochten in de namiddag al terug naar hun woning.

Lees meer in uw krant.

SARE

Foto's BFM

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio