Deel achterban kwaad om keuze sp.a voor BAM-tracé

Dat sp.a de keuze voor het BAM-tracé steunt, lokt bij een deel van de eigen achterban zure reacties uit. “Andere partijen maken de mensen bang met hele leugens en halve waarheden”, reageert lokaal voorzitter Yasmine Kherbache.

jrosquin

De houding van de sp.a om loyaal te blijven aan de beslissingen van de Vlaamse regering en de keuze voor het BAM-tracé te ondersteunen, heeft bij haar achterban in de stad veel kwaad bloed gezet. De reacties via de sociale media liegen er niet om. 'Bandieten', of 'Genadeloos afstraffen, die verraders!', waren maar enkele van de vele vernietigende reacties.

Yasmine Kherbache begrijpt de reacties wel. “Andere partijen, zoals Vlaams Belang en Groen, hebben in dit dossier op een zeer bedenkelijke manier de mensen bang gemaakt met hele leugens en halve waarheden”, zegt ze. “Ik vind het dan ook logisch dat veel mensen bezorgd zijn en zich vragen stellen.”

'Zoeken naar beste oplossing'

“Wij delen de vele bekommernissen, maar we willen de mensen niet naar de mond praten. Dat is niet de taak van de politiek. In plaats daarvan willen we goed naar hen luisteren en samen zoeken naar de beste oplossingen.”

“We hebben alle argumenten in handen om uit te leggen waarom de keuze voor het BAM-tracé op dit moment de best mogelijke is voor de mobiliteit, de leefbaarheid en de ruimtelijke ontwikkeling van de stad”, aldus Kherbache. “Volgende week organiseren we een infosessie voor onze leden en militanten. Dan zullen we correcte informatie verstrekken, zodat er een eerlijk debat kan worden gevoerd.”

'Stap in goede richting'

“Het Valentijnsakkoord van de Vlaamse regering is een stap in de goede richting. Maar natuurlijk lost de discussie over de keuze tussen BAM en Meccano niet alle problemen in Antwerpen op. Er moet nog veel meer gebeuren. De kern van de zaak is dat we de komende jaren meer auto’s van de wegen weghalen en meer inzetten op de fiets en het openbaar vervoer”, besluit Kherbache.

LM Foto Belga

Meer info: www.gva.be/oosterweel

Lees ook: Nieuw voorstel sp.a: 'Stuur vrachtwagens verplicht naar Liefkenshoek'

werfwijzer

Leer alles over de werken aan
Oosterweel

Meer over Oosterweel en overkapping Ring