1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Putse vrienden nemen liftende ‘padvinder’ Tom Waes mee in mobilhome

Wat als Tom Waes in een scoutsuniform staat te liften aan een Duits tankstation? Dan neem je die toch mee! Dat is wat vier vrienden in Putte deden.

jatimmermans

In de trailers van 'Wauters vs Waes', vanaf nu eerst te zien bij VTM, ziet u dat Koen en Tom zijn uitgedost in een padvindersuniform. Wat hun uitdaging is, dat verneemt u vanavond. Blijkbaar leidt het programma de twee gladiatoren voor de aflevering van deze week naar Duitsland. Want daar stuitten de twintigers Ken De Ryck, Vincent Thys, Jasper Lauwers, Jeroen Boonstra uit Putte afgelopen herfst op een naar een lift hengelende Tom Waes.

"We kwamen terug van het Oktoberfest in Munchen, dat we met enige tegenzin hadden verlaten. Maar ons trieste humeur sloeg helemaal om toen we bij het eerste tankstation aankwamen", vertelt Ken De Ryck. "Daar stond Tom Waes, in een scoutsuniform, op zoek naar een lift. Die kon hij van ons uiteraard krijgen, in onze mobilhome was er zelfs plaats genoeg voor de hele cameraploeg. Tom bleek in het echt even sympathiek als op tv. We hebben trouwens nog een pint van hem te goed, als wederdienst voor onze lift." (lacht)

En hebben de vier Waes kunnen ontfutselen wat hij in godsnaam in Duitsland deed met een scoutsuniform aan? "Ja, maar we gaan het kijkplezier niet vergallen door dat al te verklappen. Ik kan wel zeggen dat de gedrevenheid van Tom op tv niet gespeeld is. Ook bij ons in de mobilhome was hij constant bezig met de wedstrijd. 'Wat zou die Wauters nu aan het doen zijn?' 'Wat zou tactisch voor mij de beste beslissing zijn', vroeg hij zich luidop af."

Lees maandag meer in Gazet van Antwerpen

HANS VAN GOETHEM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wauters vs Waes