Antwerp beraadt zich over voorstel Rubie

Antwerp beraadt zich over voorstel Rubie

Antwerp beraadt zich over voorstel Rubie

Print
Het is niet uitgesloten dat tweedeklasser Antwerp straks helemaal in handen komt van de Engelse makelaar Saif Rubie. Huidig hoofdaandeelhouder Gunther Hofmans bevestigt dat het consortium van Rubie hem een voorstel heeft gedaan om honderd procent van de aandelen over te nemen. Maar vooral opvallend: hij wijst het voorstel niet meteen af.

Saif Rubie, de makelaar die nu al een flinke vinger in de pap heeft bij Antwerp, wil de sluimerende machtsstrijd tussen hem en Hofmans doorbreken en heeft Hofmans een voorstel gedaan om de club helemaal over te nemen. ‘De club heeft nota genomen van het overnamevoorstel van Saif Rubie,’ liet de club dit weekend op zijn website optekenen, ‘en Antwerp zal het voorstel in alle rust bestuderen.’

Veel meer kon of wilde huidige sterke baas Gunther Hofmans niet kwijt. “Hoe concreet en hoeveel het bod van Rubie precies is?”, klinkt het in een korte reactie. “Dat weet ik niet. Ik wacht af. In de loop van en wellicht pas eind volgende week weten we meer. Eerst willen onze advocaten en ikzelf alles in alle rust deftig inkijken.”

Kopzorgen voor Hofmans

Toch wijst alles erop dat Hofmans het bod ernstig in overweging wil nemen, ook al is er weinig tot geen directe cash mee gemoeid. Rubie wil de club voor een symbolische euro overnemen. Maar wat vooral aanlokkelijk is voor Hofmans: Rubie engageert er zich toe alle schulden, afbetalingsplannen en financiele claims op zich te nemen. En dat gaat wel al snel over een bedrag dat in de miljoenen euro’s loopt. Bovendien betekent dit dat Rubie bereid is om alle persoonlijke investeringen die Hofmans en zijn entourage de voorbije drie jaar in Antwerp hebben gedaan, terug te betalen.

STDR, WVO
Foto SVdE (Saif Rubie in het Bosuilstadion)

Lees ook: Rubie wil Antwerp overnemen

MEER VOETBALNIEUWS