1 / 14

Biljarters hebben vrij spel op Belgisch kampioenschap

Biljardclub De Noorderkempen in Kalmthout organiseerde dit weekend het nationaal kampioenschap vrij biljarten klasse 90. Kampioen werd Dirk Van Hoof van biljartclub Dampenhout. Frank Nicolai van biljartclub De Middel uit Essen werd vierde in de reeks.

Tilborghs Margo

Enkel de zes beste Belgische spelers in klasse 90 mochten deelnemen. De drie eerste plaatsen gingen respectievelijk naar Dirk Van Hoof, Mickaël Mattioli en Tony Jacquemyn. Frank Nicolai (49) eindigde op de vierde plaats. "Dat Frank Nicolai een vierde plaats behaalde, is bewonderenswaardig. Het was voor de club een bijzondere prestatie dat hij mocht strijden voor de nationale titel libre 90”, zegt onder-voorzitter Luc Peeters. “Frank speelt nog maar drie jaar biljart. Vooraleer hij zover geraakte moest hij eerst districtkampioen en vervolgens gewestkampioen van Antwerpen worden. Bovendien maakte hij tijdens de kampioenschappen dubbele promotie, want Frank klom van klasse 90 libre naar 160 libre.”

Franks late roeping begon tijdens op café. "Ik heb me aan het biljarten gewaagd en dat lukte verrassend goed. Ik heb me toen aangesloten bij biljartclub De Middel in Wildert." De club heeft dit seizoen al twee districkampioenen van Antwerpen gevierd: Ludovicus Cloots in klasse 60 kader en Luc Peeters in klasse 70 libre. Op 29 maart organiseert de club het nationaal jeugdtoernooi 'Memorial Louis Lambrechts'.

MaTMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio