'Belgian Bullets' mikken op top-8

'Belgian Bullets' mikken op top-8

'Belgian Bullets' mikken op top-8

Print
De Belgische bobsleemeisjes zijn in hun laatste rechte lijn in hun voorbereiding op de Olympische Winterspelen in Sotsji aangekomen. De afgelopen weken maakten ze tijdens hun acht trainingsruns indruk met hun snelle tijden, maar toch blijven ze twee dagen voor de start van de competitie op hun hoede voor al te straffe uitspraken.

"We mikken nog steeds op een plaats in de top acht. Met dat olympisch diploma nemen we vrede, er kan immers heel veel fout gaan", vertelden ze zondag in koor tijdens een persconferentie in het olympisch dorp.

Zondag sloten stuurvrouw Elfje Willemsen en remster Hanna Mariën hun laatste twee trainingsruns af met respectievelijk de zevende en de derde tijd achter hun naam. Ze stuwden hun bobslee 'Spanky' met 133,2 kilometer per uur naar de hoogste topsnelheid van alle deelneemsters. Eerder lieten ze tijdens hun tweede trainingsrun ook al snelste tijd noteren.

"Baan ligt ons"

"De trainingen verlopen goed en elke dag boeken we vooruitgang. Maar je mag de trainingen niet vergelijken met wedstrijden, want veel teams gaan nog niet voluit", bekende Willemsen.

"Onze start is wel al beter, maar in de bochten is het nog niet perfect. Het in- en uitsturen kan nog beter en we raken de muurtjes nog te veel. Een richttijd zetten op deze baan is moeilijk, want de baan vertraagt gedurende de dag. De wedstrijd vindt 's avonds plaats en dan is de afgekoelde baan trager. Aangezien we enkel maar tijdens de dag konden trainen, wordt dat weer een nieuwe ervaring. Tijden onder de 58 seconden moeten we wel op de tabellen krijgen."

"Deze baan ligt ons, dus we hadden stiekem wel gehoopt dat we hier goede tijden zouden kunnen neerzetten", vulde Hanna Mariën aan. "We krijgen veel complimenten over onze mooie bobslee. Die moet echter niet de mooiste zijn, maar wel de snelste. We zijn hier immers niet om de toerist uit te hangen, maar wel om te presteren."

Belga, Archieffoto

Meer sportnieuws