Provincie informeert over aanleg overstromingsgebied

Provincie informeert over aanleg overstromingsgebied

Provincie informeert over aanleg overstromingsgebied

Print
Duffel - De provincie voert vanaf 17 maart werken uit aan de aan de Wouwendonksebeek in Duffel en organiseert daarover op woensdag 19 februari een infovergadering.
Op een perceel langs de Spoorweglaan in Duffel wordt een lange overwelving van de Wouwendonksebeek uitgebroken en een overstromingsgebied aangelegd.
Bovendien verlegt de provincie de waterloop en plaatst ze er een nieuw vuilrooster. Zo kan het water beter doorstromen en wordt bij hevige regenval ook meer water vastgehouden.

Deze werken worden gecombineerd met werken in de Gasthuisstraat in Kontich.
Daar legt de provincie op gronden van Natuurpunt een bypass en hermeandering van de Hessepoelbeek met verbreed profiel aan. Hierdoor ontstaat naast ruimte voor water, ook ruimte voor natuur.

Met deze ingrepen wil de provincie de buurt beter beschermen tegen wateroverlast. De werken starten op 17 maart en zullen ongeveer tachtig werkdagen duren. De kostprijs van beide projecten bedraagt 309.570 euro.

De provincie licht beide projecten toe tijdens een infovergadering op woensdag 19 februari om 20u in basisschool 't Kompas aan de Nieuwstraat 11 in Duffel.

www.provincieantwerpen.be /waterlopen

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio