Anderlecht laat zich niet verrassen door Bergen

Anderlecht heeft de slotmatch van de 26e speeldag van de Jupiler League gewonnen. Het versloeg in eigen huis Bergen met 2-0. Sacha Kljestan opende kort voor de rust de score, Ronald Vargas legde de eindstand meteen na de pauze al vast.

fvranckx

Paars-Wit, met Najar, Cyriac en Kljestan in de basis, speelde een zwakke eerste helft. Het tempo was te traag om de Henegouwers te verrassen en kansen waren schaars. Acht minuten voor de pauze klommen de Brusselaars toch op voorsprong. Na een voorzet van de jarige Deschacht kopte Kljestan het leer voorbij doelman Saussez tegen de netten.

Meteen na de pauze legde Vargas de partij in een definitieve plooi. De Venezolaan trapte een assist van Kljestan erg knap in doel. Nadien vielen Praet, Pollet en Mitrovic nog in bij de landskampioen, maar gescoord werd er niet meer. Het bleef 2-0, een zakelijke overwinning zonder franjes voor de selectie van coach John van den Brom.

Door deze zege blijft Anderlecht derde in het klassament, op 12 punten van leider Standard Luik. Bergen blijft laatste met 10 punten minder dan OH Leuven.

FiVr/Belga, Foto Belga

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL