Aantal gameverslaafden neemt toe (oproep)

Aantal gameverslaafden neemt toe (oproep)

Aantal gameverslaafden neemt toe (oproep)

Print
Het aantal gameverslaafden dat zich in Nederland bij een kliniek heeft aangemeld om af te kicken, is de afgelopen twee jaar met 66 procent gestegen. De verslaafde gamers zijn jonger en de verslaving is ernstiger dan enkele jaren geleden. Dat meldt de NOS.

De Nederlandse nieuwsomroep baseert zich op een rondgang bij acht verslavingsklinieken met een jeugdafdeling. Volgens de NOS behandelden de acht klinieken in 2011 samen 256 gameverslaafden, vorig jaar waren dat er 426.

De gamers die willen afkicken, zijn steeds jonger: er zijn er van 10, 11, of 12 jaar. Drie jaar geleden waren de jongeren doorgaans 15 jaar en ouder, weet de NOS.

"De jongeren zijn steeds extremer bezig met hun obsessie", zegt directeur Jan Willem Poot van Yes We Can Clinics. Volgens Poot neemt het aantal uren dat de jongeren gamen toe, gaan veel gameverslaafden niet meer naar school, gebruiken ze drugs en verwaarlozen ze zichzelf.


Kampt u met een gameverslaving of hebt u er een overwonnen? Stuur dan een mailtje naar silke.vandenveyver@mediahuis.be. Vergeet zeker niet uw naam, telefoonnummer en woonplaats te vermelden.


Belga, Archieffoto PN

MEEST RECENT