Lokeren speelt op de valreep gelijk in Gent

Print

Lokeren speelt op de valreep gelijk in Gent

AA Gent heeft een klap gekregen in de strijd voor de laatste play-off I-tickets. Het leidde thuis driekwart wedstrijd tegen Sporting Lokeren na een lichte penalty in de 14e minuut, maar in de toegevoegde tijd kopte Harbaoui de gelijkmaker tegen de netten.

De Buffalo's klommen in de eigen Ghelamco Arena na 14 minuten op voorsprong via Renato Neto. De Portugees zette een licht gefloten strafschop feilloos om. Lokeren was echter heer en meester in de eerste helft, maar scoren zat er niet in. De Waaslanders raakten maar liefst driemaal het doelhout en goalie Sels keepte foutloos.Na de pauze bleef bekerfinalist Lokeren de betere ploeg en het kreeg verschillende kansen om gelijk te maken. Gent leek ietwat gevleid de drie punten te gaan thuishouden, maar dat was buiten invaller Harbaoui gerekend. In de tweede minuut van de toegevoegde tijd kopte de Tunesiër na een hoekschop de gelijkmaker tegen de netten. Lokeren pakte zo in extremis een meer dan verdiend punt.

In de stand blijft Lokeren vierde, met twee punten voorsprong op Genk. Gent telt nu al zes punten achterstand op de Limburgers.

FiVr/Belga, Foto PN

Meer voetbalnieuws