Dit is de verloofde van prins Amedeo

Print

Dit is de verloofde van prins Amedeo

Prins Amedeo, de oudste zoon van prinses Astrid en prins Lorenz, heeft zondag zijn verloofde voorgesteld. Zaterdag bevestigde het paleis dat Amedeo gaat trouwen met de Italiaanse Elisabetta Maria Rosboch von Wolkenstein.

Zondag werd de koninklijke familie opgetrommeld voor een fotoshoot, samen met het verliefde paar. Ook koning Filip, koningin Mathilde en hun kinderen én prinses Claire waren van de partij.

Prins Amedeo viert op 21 februari zijn 28ste verjaardag. Zijn verloofde, die op 9 september 1987 geboren werd in Rome, is 26 jaar oud. Ze zijn al zeven jaar een paar en wonen samen in New York. Zij werkt als journaliste.Laurent te laat

Bijna de hele koninklijke familie kwam zondag samen ter gelegenheid van de verloving. De verloving gebeurde in familiale kring, in Villa Schonenberg in Brussel, waar prinses Astrid met haar gezin woont. Enkel konigin Fabiola was niet aanwezig. Prins Laurent dook op na de fotosessie.

Koning Filip, peetvader van Amedeo, en koningin Mathilde waren, net als koning Albert en koningin Paola van de partij. De ouders van Elisabetta waren eveneens naar Brussel afgezakt, net als de moeder van prins Lorenz. De ouders van het jonge koppel zeiden "opgetogen" te zijn over de verloving.

"De koninklijke familie is verheugd enkele foto's te kunnen delen met de bevolking, na de vele blijken van sympathie die de familie van hen gekregen heeft", aldus het paleis. Elisabetta Maria Rosboch von Wolkenstein is al volledig opgenomen in het gezin van Astrid en Lorenz, die ze nu al even kent, meldt het paleis nog.

Het huwelijk zal waarschijnlijk in de zomer plaatsvinden, maar over de plaats of de datum kan het paleis nog niet communiceren.

Foto's ISOpix

MEEST RECENT