Accordeonconcert over 'Den Grooten Oorlog' uitverkocht

Print

Accordeonconcert over 'Den Grooten Oorlog' uitverkocht

Essen - De Koninklijke Accordeonvereniging Hoger Streven herdenkt op zondag 23 februari Den Grooten Oorlog met hun 'Accordeons in concert'. "1914 is het jaar dat onlosmakelijk verbonden is met Den Grooten Oorlog", zegt voorzitter Pierre Brouwers. "Het is een oorlog die bijna niemand zich nog kan herinneren, maar die we nooit mogen vergeten. Daarom herdenkt ook onze accoreonvereniging de periode ’14-’18." Onder leiding van dirigente Jeannine Konings brengt het orkest een overzicht van het muzikale gebeuren in die tijd. "We brengen muziek waar de soldaten in die tijd van hielden en die de moed erin hield", zegt Brouwers. "Welke nummers zette de componisten toen op papier? En wat klinkt de dag van vandaag gedateerd of juist verrassend modern?"
In een namiddagvullend concert in GC Kadans in Wuustwezel wordt de honderd jaar oude muziek aangevuld met filmmuziek en muziek uit de Tweede Wereldoorlog. Alles wordt gekaderd in de juiste historische context over het verloop van beide oorlogen. "Dat het gebeuren van Den Grooten Oorlog mensen niet onberoerd laat is zeker", zegt de voorzitter nog. "Het concert is intussen helemaal uitverkocht."

Met dank aan het In Flanders Fields museum voor de afbeelding van Chanson Flamande au Camp de Mutilés Belges à Port Villez van M. Cassel.

MaTi
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio