Janssens: "Ik wil geen mensen opzij duwen"

Patrick Janssens gaat niet in op de vraag van de Antwerpse sp.a om deel te nemen aan de verkiezingen van 25 mei. Dat heeft hij zondag bevestigd in een persmededeling. De vroegere partijvoorzitter en burgemeester van Antwerpen acht partijpolitieke activiteiten niet combineerbaar met zijn toekomstige professionele bezigheden op het vlak van stadsontwikkeling.

ikerremans

"Ik ben in gesprek met een aantal steden in binnen en -buitenland om ze te adviseren inzake stadsontwikkeling. Partijpolitiek engagement is hiermee niet verenigbaar. Een geloofwaardig adviseur kan niet tegelijkertijd een politieke mede- of tegenstander zijn", zo licht Janssens zijn beslissing toe.

Janssens blikt in de mededeling terug op zijn politieke loopbaan. "Het is een voorrecht geweest om op een hoog niveau aan politiek te kunnen doen. Zeker mijn jaren als burgemeester waren uitzonderlijk boeiend. Nu op een ander niveau aan politiek gaan doen zou echter betekenen dat ik andere mensen moet proberen opzij te duwen. Dat wens ik niet te doen."

Foto LUMA