"Camera’s hangen vlak naast raam dochtertje"

Camera’s hangen vlak naast raam dochtertje

"Camera’s hangen vlak naast raam dochtertje"

Print
Vosselaar - De plaatsing van een camerasysteem vlak bij de woning van Dennis Abutalip (32) op Hofeinde in Vosselaar ligt de bewoner zwaar op de maag. “De camera’s hangen vlak naast het raam van de kamer van ons dochtertje”, zegt de man.

Een stevige paal van enkele meters hoog met daarop vier camera’s staat sinds begin deze week in een perkje naast het voetpad aan het begin van Hofeinde in Vosselaar. De camera’s zijn een initiatief van de politiezone regio Turnhout, die het doorgaand verkeer van zware vrachtwagens in de straat wil tegengaan. De installatie staat vlakbij de woning van Dennis Abutalip en zijn vrouw.

Het koppel, met een dochtertje van bijna anderhalf jaar oud en een tweede kindje op komst, heeft nog maar pas het huis in de straat gekocht en volledig vernieuwd. Dennis Abutalip is er niet mee opgezet dat de installatie vlak naast zijn huis is verrezen.

Schadelijk

“De camera’s hangen net naast het dakraam van ons dochtertje. Aanvankelijk hingen de camera’s nog schuin en waren we bezorgd dat ze misschien ook beelden in onze woning zouden maken, maar in de loop van de week zijn de camera’s meer naar de straat gericht. Ik vraag me wel af of die installatie misschien schadelijke stralingen zou veroorzaken. Bij de politie denken ze van niet, maar niemand weet het zeker.”

“Enkele tientallen meters verderop in de straat staan de huizen vijf meter weg van de stoep. De politie had die paal even goed daar kunnen installeren”, legt de dertiger uit. “Het is natuurlijk goed dat er minder vrachtwagens door de straat zouden rijden, maar moeten ze nu voor een tiental boetes per jaar echt zo’n systeem plaatsen? Ik ben vooral ontevreden over de manier waarop die camera’s er zijn gekomen. Ik heb geen enkel bericht ontvangen.”

“Langs verscheidene kanalen is op voorhand meegedeeld waar die camera’s juist zouden komen", zegt Josee Heykants-Jansens (CD&V) van Vosselaar. "Ik heb wel gevraagd aan de politie om de bewoner meer informatie te geven en hem gerust te stellen.”

BVDL
Foto Mia Uydens

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio