Swings: "Mik op top vijf in tien kilometer"

Swings: Mik op top vijf in tien kilometer

Swings: "Mik op top vijf in tien kilometer"

Print
Bart Swings heeft zondagochtend, een dag na zijn tiende plek in de 1.500 meter, in de Adler Arena meteen al een training afgewerkt met het oog op de tien kilometer van dinsdag.

De pas 23 jaar geworden Leuvenaar zit met een dubbel gevoel. "Vanochtend voelde ik nog wel de teleurstelling, maar nu ligt de focus volledig op de tien kilometer. Daarin mik ik op een plaats in de top vijf", vertelde Swings na zijn training.

"Ik heb niet goed geslapen waardoor ik met een slecht gevoel ben opgestaan. Gisterenavond heb ik nog vaak aan de 1.500m teruggedacht, het bleef in mijn hoofd rondspoken. Maar je kan er toch niets meer aan veranderen. Terug op het ijs staan deed wel deugd, na de training voelde ik me wel terug in orde", aldus Swings, die opnieuw enkele trainingsrondjes afwerkte met Sven Kramer.

"Ik voel dat ik de goede vorm te pakken heb. In de tien kilometer steken de Nederlanders er wel bovenuit, daarna volgt er een groepje dat in principe strijdt voor de vierde plek. Techniek wordt heel belangrijk, ik ga me concentreren op mijn eigen rit en dan zien we wel hoe ver ik kan geraken. Een goeie tien kilometer heb ik zeker in de benen."

De Leuvenaar blikte ook nog even terug op de wedstrijd van zaterdag. "Mijn laatste ronde was niet zoals het hoort. Met een superdag was ik zeker in de buurt van het podium gekomen. Ik heb gereden voor wat ik waard was."

Belga
Foto Photo News

MEEST RECENT