Stad wil 100.000 lopers op 'vredesbrug'

Tijdens het weekend van 3 tot en met 5 oktober wordt in Antwerpen een tijdelijke pontonbrug gelegd in het kader van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Het publiek zal dan hoogst uitzonderlijk over de Schelde kunnen wandelen. Het evenement refereert naar een soortgelijke pontonbrug die in 1914, bij het begin van de oorlog, werd gebruikt om Antwerpen te ontvluchten.

dvansant

In totaal zullen meer dan 100.000 mensen de kans krijgen om de brug te bezoeken. De ticketverkoop is zaterdag officieel van start gegaan in het Antwerpse stadhuis, waar speciaal voor de activiteiten rond "Antwerpen '14-'18" een infopunt is ingericht. Onder meer Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois, provinciaal gedeputeerde Luk Lemmens en verschillende vertegenwoordigers van het Antwerpse stadsbestuur woonden het startschot bij.

"De pontonbrug staat symbool voor de brug die we willen maken tussen generaties. Van een oorlogsbrug toen, maken we nu een vredesbrug", aldus Bourgeois. "Door te investeren in infrastructuur en evenementen met een internationaal karakter zoals deze, willen we Vlaanderen op de kaart zetten als dé regio voor vredestoerisme."

Zaterdag kwamen alvast honderden mensen aanschuiven om de eerste tickets voor de pontonbrug te bemachtigen. Intussen is ook de online ticketverkoop gestart. Tickets kosten 5 euro en zijn gebonden aan een specifiek tijdstip om de brug over te steken. Met het ticket kunnen bezoekers ook genieten van een cultureel programma op Linkeroever en gratis of tegen een reductietarief de zeven tijdelijke tentoonstellingen in het kader van "Antwerpen '14-'18" bezoeken.

Archieffoto Antwerps Stadsarchief: De originele 'vredesbrug' uit 1914. BELGA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio