Waar is Michelle Martin?

Jean Lambrecks heeft acht instanties aangeschreven om te weten te komen waar Michelle Martin verblijft. Hij kreeg drie antwoorden, waaronder een brief van aartsbisschop Léonard. Die kan hem ook niet zeggen of de ex van Dutroux nog in het klooster van Malonne rondloopt. “Michelle Martin is spoorloos”, is de conclusie van de vader van Eefje, na een maand correspondentie.

Op 2 januari 2014 kreeg Michelle Martin een laat ‘kerstgeschenk’: de strafuitvoeringsrechtbank van Bergen liet haar toe om vijftien dagen heel alleen naar Italië te reizen. Op een eventuele zestiende dag zou Martin haar voorwaarden schenden. Bleek echter dat ze in Italië, tenminste in Bagno a Ripoli, absoluut niet welkom was.

Naar het buitenland

Omdat hij de zaak op de voet volgt, wilde Jean Lambrecks weten wanneer die termijn van vijftien dagen begonnen was. Er bereikten hem allerhande geruchten, met name dat Michelle Martin op 2 januari uit ons land vertrokken zou zijn en nooit zou zijn teruggekeerd. Om te weten te komen of de geruchten klopten, verstuurde hij in totaal acht brieven.

Een schrijven aan de Italiaanse ambassadeur in ons land leverde meteen een antwoord op: Martin was niet in Bagno a Ripoli geweest. Jean Lambrecks: “Voor mij is het klaar en duidelijk: Martin heeft ons land verlaten. Waarom kan anders niemand mij in een hele maand bevestigen dat ze nog in België is?”

“Justitieassisente weet waar Martin zit”

“De justitieassisente weet zeker waar Michelle Martin zich bevindt”, reageert Liesbeth Wyseur van de Belgische Justitiehuizen. “Dit is een dossier dat met argusogen wordt gevolgd door de justitieassisente, met de ondersteuning van de directeur en de regioneel directeur.” Op de vraag waar Michelle Martin zich op dit ogenblik bevindt, wil de woordvoerster van de Belgische Justitiehuizen evenwel niet ingaan.

Nancy Vandebroek Foto Sven Dillen

Nu in het nieuws