Jacques Borlée spant kortgeding aan tegen Waalse atletiekliga

Jacques Borlée spant kortgeding aan tegen Waalse atletiekliga

Jacques Borlée spant kortgeding aan tegen Waalse atletiekliga

Print
De vete tussen Jacques Borlée en de Waalse atletiekliga LBFA, die al enige tijd aan de gang is, is kent een nieuw hoogtepunt. Nadat Borlée vorig jaar al het amateurisme van de LBFA aankaartte en er vorige week in Le Soir verscheen dat de Waalse atletiekliga Borlée wou ontslaan als coach van de 4x400 meter, spant de vader van Jonathan, Kevin, Dylan en Olivia Borlée nu een kortgeding aan tegen de LBFA.

De oorzaak hiervan is de onbetaalde vergoeding waarop Jacques Borlée recht meent te hebben. Dat meldde Ludwig De Clercq, manager van de familie Borlée vrijdag in een communiqué. Daarin wordt betreurd dat de mislukte verzoeningspogingen van onder andere de Waalse minister van Sport André Antoine eind vorig jaar niets opleveren.

Naar de rechter

Borlée ziet zich genoodzaakt naar de Brusselse rechtbank van eerste aanleg te stappen om zijn onkosten van het volledige jaar 2013 te eisen, die de liga weigert te betalen. "Nochtans in de financiering van die onkosten door het Waalse gewest voorzien", klinkt het. "Jacques Borléé en zijn zonen vinden het jammer dat het zo ver moest komen, terwijl ze van hun federatie eigenlijk alleen maar de nodige hulp verwachtten om in een serene sfeer topprestaties te kunnen leveren."

Belga, archieffoto

MEEST RECENT