Club Brugge stuurt Kortrijk met lege handen naar huis

Club Brugge stuurt Kortrijk met lege handen naar huis

Club Brugge stuurt Kortrijk met lege handen naar huis

Print
Club Brugge heeft thuis overtuigend gewonnen van KV Kortrijk. Het werd 3-1. Lestienne was de man van de wedstrijd door twee penalties uit te lokken en nog eens zelf te scoren. Kortrijk vond pas in het slot de weg naar het doel.

Kortrijk kreeg al snel een reuzenkans via Santini. De Smet pronselde knap de bal af van Mechele en legde pal klaar voor zijn topschutter, die de bal slecht raakte. Op het half uur floot scheidsrechter Christoph Dierick een strafschop. Terecht, want Kortrijk-doelman Keet kon een lullige terugspeelbal niet op tijd wegwerken voor de pijlsnelle Lestienne. Simons plaatste de bal netjes in de hoek: 1-0.

Gesel Lestienne

Odjidja kreeg ook nog een dot van een kans nadat Lestienne hem op een haarfijne counter voor doel zette, maar zijn afgeweken schot ging naast. Vervolgens kwam Lestienne zelf oog-in-oog te staan met de Kortrijk-goalie. Zijn lob was uiteindelijk niet zuiver genoeg. Op slag van rust joeg de kwieke flankspeler de bal dan toch tegen de netten. Refaelov met het overzicht, Lestienne die het leer onder de lat in knalt: 2-0 aan de rust.

Kortrijk probeerde daar wel wat tegenover te zetten, maar veel kansen creëerden de bezoekers niet. Meunier beging een dekkingsfout, waardoor Pavlovic vrij kon koppen. Zijn poging ging evenwel naast. Dit was dé kans op de aansluitingstreffer. Op het uur versierde Lestienne alweer een strafschop voor Club. Zelfde scenario: Simons zette zich achter de bal en knalde feilloos binnen. 3-0: wedstrijd gespeeld. Preud'homme liet Gudjohnsen opdraven nadat Lestienne zich aan de enkel blesseerde.

Late eerredder

In het slot ging Kortrijk dan toch wat nadrukkelijker op zoek naar een eerredder. Een kwartier voor tijd was er een goeie save van Keet nodig op een lage knal van Refaelov. Ook Coulibaly schoot nog richting doel, maar miste het kader. De 3-1 viel dan uiteindelijk toch, maar het doelpunt kwam niet van een Kortrijkzaanse voet. Met Chevalier in zijn rug deed Jørgensen de bal ongelukkig in doel verdwijnen.

Club nadert zo voorlopig tot op 7 punten van leider Standard en kan dit weekend niet gepasseerd worden door Anderlecht. Kortrijk zal zich moeten reppen, wil de vereniging play-off 1 in het vizier houden.

MCe, foto Belga

MEER VOETBALNIEUWS