Kennis: "Walk and don't look back"

Print
Antwerps schepen voor Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) is tevreden met de beslissing over de Oosterweelverbinding. Hij laat verstaan dat het stadsbestuur niet van plan is om de beslissing terug te draaien. "Walk and don't look back. En deze keer menen we dat echt", zei hij op de persconferentie na het overleg met de Vlaamse regering.

"Walk and don't look back", was een uitspraak die voormalig burgemeester Patrick Janssens (sp.a) in de mond nam toen de kritiek op de plannen voor de Lange Wapperbrug, een intussen afgevoerd onderdeel van de Oosterweelverbinding, toenam. De quote is tevens de titel van een nummer van Peter Tosh en Mick Jagger. De melodie van dat nummer werd dan weer gebruikt voor de Wappersong, een protestsong tegen diezelfde Lange Wapperbrug. Janssens gebruikte de quote om de verbinding met brug te verdedigen als de meest haalbare oplossing. Uiteindelijk maakte de sp.a-burgemeester toch een bocht en sprak hij zich uit voor een tunnel in plaats van een brug. De Lange Wapper werd uiteindelijk na een referendum begraven.

Overkappen van Ring

N-VA-schepen Kennis, die overigens zijn zieke partijgenoot en burgemeester Bart De Wever verontschuldigde, schaart zich volop achter het BAM-tracé. "De Oosterweelverbinding zorgt voor een leefbare en veilige oplossing", zei hij. Volgens Kennis zal wat nu voorligt tal van voordelen bieden op het vlak van stadsontwikkeling. Het biedt volgens hem ook de mogelijkheid tot het overkappen van delen van de ring.

Voor een eerste gedeeltelijke overkapping, ter hoogte van Schijnpoort bij het Sportpaleis, is Antwerpen bereid van 12,5 miljoen euro bij te dragen. In ruil wil het Antwerpse stadsbestuur wel dat de Vlaamse overheid de nodige minder-hindermaatregelen voorziet.

Foto Belga

www.gva.be/oosterweel

Beluister 'De Wappersong' met Stef Kamil Carlens en Raymond Van Het Groenewoud:

.

Nu in het nieuws