Jorik Hendrickx: "Geen supervorm, maar heel tevreden"

Jorik Hendrickx: Geen supervorm, maar heel tevreden

Jorik Hendrickx: "Geen supervorm, maar heel tevreden"

Print
Kunstschaatser Jorik Hendrickx heeft zijn olympisch debuut op de Winterspelen in Sotsji achter de rug. In het Iceberg Skating Palace eindigde hij vrijdag na de vrije kür, waarin hij 141.52 punten scoorde, met een totaal van 214.04 punten op de zestiende plaats. "Ik ben zeker heel tevreden, aangezien de vorm niet helemaal super was. Ik was namelijk niet helemaal gerecupereerd na de korte kür van donderdag", vertelde Hendrickx.

Ondanks een weerbarstige vorm lukte Hendrickx toch twee persoonlijke records. "Ik heb twee hele goede küren neergezet op deze Spelen. Twee van mijn sprongen waren niet helemaal zuiver, dus was er kleine aftrek van de jury. Ik vond wel dat ik tegen het einde van de kür een beetje leegliep, maar dat lag aan de vermoeidheid", analyseerde Hendrickx.

"Ik ben superblij dat ik op het juiste moment heb kunnen pieken. Het ganse seizoen verliep een beetje moeilijk en ik heb hier samen met mijn team heel hard naartoe gewerkt. Ik bedank mijn coach Carine (Herrijgers), maar zonder de steun van mijn ouders had ik hier nooit gestaan."

Over vier jaar hoopt Hendrickx er op de Winterspelen in Zuid-Korea opnieuw bij te zijn. Een plaats in de top acht moet dan tot de mogelijkheden behoren. "De viervoudige sprong blijft mijn werkpunt. Ik weet dat met het oog op de toekomst de moeilijkheidsgraad in de oefening nog omhoog moet. Aan de programmacomponenten hebben we al hard gewerkt en dat werpt nu al zijn vruchten af."

Foto Belga (Jorik Hendrickx en zijn coach Carine Herrijgers)

Lees ook: Jorik Hendrickx zestiende met persoonlijk record

Meer sportnieuws