Al feestend geld inzamelen tegen kanker op 1000KM Fuif

Al feestend geld inzamelen tegen kanker op 1000KM Fuif

Al feestend geld inzamelen tegen kanker op 1000KM Fuif

Print
Mechelen - Acht vrouwen uit Mechelen, Duffel en Heffen organiseren zaterdag de 1000KM Fuif ten voordele van Kom op tegen Kanker. Alle acht hebben ze een familielid of vriend(in) die vecht of gevochten heeft tegen de ziekte. Anneke Huyghe , Marijke Bogaerts, Tine Braeckmans, An Op de Beeck, Marte Dens, Jitte Dens, Annelies Maes en Cecile Storms besloten dit jaar de fietsbroek aan te trekken en mee te trappen voor Kom op tegen Kanker. De meisjes zijn een mix van familie, vrienden en collega's.
"Ieder van ons heeft een ouder, een zus of broer , een oom of tante, een vriend of vriendin die strijdt of gestreden heeft tegen deze gruwelijke ziekte", legt Marte Dens uit. "In het bijzonder willen we stevig op de pedalen gaan staan voor Mieke Op De Beeck die jammer genoeg twee jaar geleden de strijd tegen kanker heeft verloren. Zij is de moeder, zus of tante van een deel van de groep."

Dens is zelf dochter van schepen Marina De Bie (Groen), die twee jaar geleden te maken kreeg met borstkanker. "Mijn moeder is voor mij zeker een extra motivatie", klinkt het. "Maar het doel is vooral om deze gruwelijke ziekte extra onder de aandacht te brengen en iedereen een hart onder de riem te steken die met kanker geconfronteerd wordt."

Gedurende vier dagen fietsen de vrouwen dagelijks 250 kilometer tegen kanker. Om de nodige centjes te verzamelen organiseren de dames op zaterdag 15 februari een fuif in Perron M. "We moeten 5000 euro startgeld inzamelen om te mogen deelnemen aan de 1000 km. Kanker krijgen kan iedereen overkomen en de ziekte al dan niet overwinnen is een loterij. Genieten van het leven is dan ook de boodschap, dus waarom niet al feestend het geld inzamelen?", verklaart Dens. "Eerder hebben we al een leuke zangavond georganseerd in Heffen, waarvan de opbrengst ook naar ons doel gaat. En we kunnen ook rekenen op inkomsten van sponsors en giften. Over andere acties denken we momenteel nog na. We hopen alleszins de kaap van de 10.000 euro te ronden."

NIGE
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio