Lekker smullen rond de trappistenabdij

Lekker smullen rond de trappistenabdij

Lekker smullen rond de trappistenabdij

Print
Malle - Werken aan teambuilding binnen een bedrijf of school hoeft niet altijd saai te zijn. Integendeel, de sfeer binnen een bedrijf hoog houden, of indien nodig opkrikken, kan door in Westmalle deel te nemen aan het culinair-toeristische project 'Al smullend rond de abdij'.
Café Trappisten organiseert diverse evenementen die alle draaien rond het bekende patersbier van Westmalle: winterbarbecues, wildmenu's, kaas- en bierdegustaties, bezoeken aan de abdij omkaderd door een driegangenmenu enz. Eén daarvan is het culinaire wandelevent 'Al smullend rond de abdij' onder leiding van gids Jef Belmans.

Na het drinken van een Duits kloosterlikeurtje in Café Trappisten trekken de gids, vergezeld van een bolderkar vol lekkers, en zijn gezelschap de natuur in en staan er stil bij onder meer de Sint-Bernarduskapel en de abdij met brouwerij. Daar worden de eerste flesjes trappistenbier ontkurkt.

Jef Belmans: "Ik laat het gezelschap inderdaad kennismaken met de hele abdijomgeving, zoals het Monasterium Magnificat, bezinningscentrum Ter Dennen, jeugdverblijfscentrum Heibrand enz. Mijn uitleg koppel ik aan lekkers uit Europese abdijen, zoals chocolade, roomkoekjes, wijn en confituur."

Na een wandeling van ongeveer drie uur wordt de dag in het café afgesloten met een trappistenkaaskroket met drank naar keuze: tripel, half en half, dubbel.

'Al smullend rond de abdij' wordt georganiseerd op de zaterdag 31 mei en 27 september, om 14u. Vertrek en aankomst in Café Trappisten, Antwerpsesteenweg 487, 2390 Westmalle. Prijs: 27 euro per persoon. Groepen kunnen deze activiteit ook reserveren op andere data. Info over dit en andere activiteiten: 03.312.05.02 of info@trappisten.be, www.trappisten.be

JAN VORSSELMANS
Foto Love
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio