't Gazetje stopt ermee

't Gazetje stopt ermee

't Gazetje stopt ermee

Print
Duffel - Na 27 jaar valt het doek over 't Gazetje. Het Duffelse advertentieblad verschijnt in de week van 26 maart voor de allerlaatste keer. De uitgever kan de belasting van de gemeenten op de verspreiding van reclamedrukwerk niet meer betalen.
François Coomans, de uitgever van 't Gazetje, trok vorige maand in Gazet van Antwerpen aan de alarmbel. Alle gemeenten waarin 't Gazetje verspreid wordt, vragen namelijk een belasting op het verspreiden van ongeadresseerd reclamedrukwerk. "Het gaat voor ons om een jaarlijks bedrag van zo'n 40.000 euro, nagenoeg het dubbele van wat we vorig jaar betaalden", zei Coomans toen.

"Ondertussen hebben we vernomen dat de gemeente Kontich deze gemeentetaks verhoogd heeft. Dat betekent dat we nu in totaal wekelijks meer dan duizend euro moeten ophoesten om te mogen werken. Door de minder goede conjunctuur kunnen we dit bedrag onmogelijk aan onze adverteerders doorrekenen. Tja, dan zit er maar één ding op: de boeken toe doen", zucht François Coomans.

"'t Gazetje telt vijf werknemers. Voor hen sloeg dit nieuws in als een bom.
Mogelijk sneuvelen er door het stopzetten van 't Gazetje ook nog jobs in de drukkerij en in de verdeelcentra."

"Het einde van 't Gazetje betekent ook slechts nieuws voor de vele lokale middenstanders en verenigingen. Zij hebben nu geen betaalbaar alternatief meer om hun promoties en informatie bekend te maken. Zelf een reclamefolder verspreiden is voor de meeste van hen immers te duur", stelt François Coomans.

Chris VAN ROMPAEY

Foto PH
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio