Fase III WZC Ten Weldebrouc met 33 bijkomende bedden

De vervangingsnieuwbouw voor 'De Brielen' of fase 3 van WZC Ten Weldebrouc, voorziet in de bouw van 28 woongelegenheden en 5 kortverblijven. De openbare aanbesteding loopt. Sp.a-Willebroek maakt zich zorgen dat hiervoor geen personeel is voorzien.

boey jan

Schepen voor sociale zaken, tevens OCMW-voorzitter Leo Walbers zegt dat in verhouding tot de toename van het aantal bedden en ligdagen, het personeelsbudget vanaf 2016 met bijna 21% verhoogd. "In 2015 is er al een eerste aanpassing van het personeelskader. We hebben geen uitbreiding voor diensten als administratie, algemeen onderhoud en keuken, omdat de impact van de uitbreiding van het aantal bedden hier kan opgevangen worden", zegt Walbers. Hij voegt er aan toe dat de nieuwe afdeling volledig gericht zal zijn op dementerende bejaarden. Het gaat om bestaande bewoners of een verschuiving van de zorg.

De OCMW-voorzitter bewijst verder met cijfers dat er, zoals overal, een tekort is van verpleegkundigen maar dat de geëiste RIZIV-norm op het hele personeelsbestand nog steeds met 50% wordt overschreden. Verder loopt er een aanwervingsprocedure voor twee verpleegkundigen. Jan BOEY

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio