Buurtbewoners Zoo in verzet tegen "gevangenismuur"

Buurtbewoners Zoo in verzet tegen gevangenismuur

Buurtbewoners Zoo in verzet tegen "gevangenismuur"

Print
De bewoners van de Antwerpse wijk Kievit, nabij het Centraal Station, starten een protestcampagne met spandoeken en raamaffiches in het straatbeeld tegen de verbouwingsplannen van de Zoo. Die plant onder meer een nieuw restaurantcomplex en savanneterrein in een uithoek van de dierentuin, wat aan de buitenzijde een hoge en lange blinde muur zou opleveren. Volgens de Zoo is er volgende week overleg met de buurt gepland.

Een koepel van verschillende buurtverenigingen tekende onlangs officieel bezwaar in tegen de bouwaanvraag van de Zoo. Er werden ook al twee petities overhandigd bij wijze van protest. Aangezien er intussen nog geen compromis bereikt is met de Zoo, gaan de misnoegde buurtbewoners nu over tot verdere acties.

Asociaal

"De aanpak van de Zoo met deze blinde gevangenismuur is asociaal en éénzijdig en zal zorgen voor onveiligheid in de Ommeganckstraat", klinkt het in een gezamenlijke mededeling van de buurtverenigingen. Er komen spandoeken en raamaffiches met de boodschap "Zoo niet! " te hangen, die tot in de Zoo te zien moeten zijn. "Nu er nog visueel contact is tussen de Zoo en de buurt, zal de Zoo moeilijk naast die spandoeken hoog op de huizen kunnen kijken", luidt de redenering.

De Zoo zelf wilde vrijdag liever niet inhoudelijk ingaan op het dossier. Er komt volgende week wel een overlegmoment met de buurtbewoners. Daar wordt ook een vertegenwoordiger verwacht van het stadsbestuur, dat als bemiddelaar tussen beide partijen wil optreden.

Foto WH

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio