Nielsestraat krijgt nieuwe riolering en wordt heraangelegd

Nielsestraat krijgt nieuwe riolering en wordt heraangelegd

Nielsestraat krijgt nieuwe riolering en wordt heraangelegd

Print
Boom - In mei start in principe de heraanleg van de Nielsestraat, inclusief gescheiden rioolstelsel. Gevoelige plaatsen voor wateroverlast, oa. de Blauwe Pan, krijgen eveneens een oplossing. Tegen het bouwverlof 2015 is de klus geklaard.
Na de biedingen voor dit werk, duidt het college de aannemer aan begin april. De werken starten in principe in mei. Deze klus is geraamd op zo'n 2 miljoen euro. De gemeente ontvangt hierop een subsidie van maximaal 650.000 euro. De werken zijn opgedeeld in twee fasen. Fase een betreft het deel Nielsestraat vanaf buurgemeente Niel tot aan het kruispunt met Noeveren plein. De tweede fase is het deel Nielsestraat komende van Boom, vanaf de aansluiting met de Rupelweg (industrieterrein Krekelenberg) tot het kruispunt Noeveren Plein.

De gemeente voorziet in een subsidie voor de aansluiting van de huizen op het gescheiden rioolstelsel. Daarover krijgen ze binnenkort uitleg. Net voor de start van de werken krijgen ze ook uitleg over de bereikbaarheid en de omleidingen. Jan BOEY
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio