Maradona in beroep bij de EU in zaak tegen Italiaanse fiscus

Maradona in beroep bij de EU in zaak tegen Italiaanse fiscus

Maradona in beroep bij de EU in zaak tegen Italiaanse fiscus

Print
Diego Maradona heeft vrijdag aangekondigd beroep aan te tekenen bij de Europese Unie (EU) tegen de Italiaanse fiscus, die 40 miljoen euro van hem eist voor fiscale fraude. De Argentijnse ex-voetballer sprak vrijdag voor het bureau van de EU in Rome op een persconferentie naar aanleiding van een fraudezaak omtrent belastingontwijking die teruggaat tot 1991, het jaar dat hij Napoli verliet.

"Ik word vervolgd. Ik ben geen fraudeur en heb ook nooit in mijn leven 40 miljoen euro verdiend. Ik kwam naar Italië om te voetballen. Mijn contracten werden in orde gebracht door mijn makelaars en door Corrado Ferlaino (ex-voorzitter van Napoli). Er was nooit een probleem en ik heb voor Napels meer dan honderd doelpunten gescoord. Maar nu pakt men me mijn oorringen en horloges af telkens ik in Italië kom."

Samenzitten

Le 'Pibe de oro' (het gouden kind) zegt bereid te zijn om met Equitalia, het bedrijf dat belastingen int in Italië, om de tafel te gaan zitten. "Diego is onschuldig, omdat hij nooit veroordeeld is voor fiscale fraude. Als de administratie meent dat er een onregelmatigheid is gebeurd, is het aan hen om dat aan te tonen", aldus advocaat Angelo Pisani.

Enzo Rivellini (PDL, de partij van Silvio Berlusconi), een Italiaans lid van het Europees Parlement, steunt de zaak "om gerechtigheid te brengen aan alle Italiaanse belastingplichtigen die vervolgd worden door een overijverige fiscus". Rivellini, geboren en getogen in Napels, vindt dat de EU binnen zes weken een mening moet geven. "Diego zal naar Brussel gaan om een antwoord te krijgen."

Veroordeling

Maradona werd in 2005 door het Hof van Cassatie veroordeeld om 37,2 miljoen euro te betalen, waarvan 23,5 miljoen intresten. Sindsdien zijn de intresten alleen maar gestegen.

Belga, archieffoto

MEER VOETBALNIEUWS