Onderhoud spoorwegen zorgt voor hinder

Print
Herentals -

In maart wordt er stevig gewerkt aan de Herentalse spoorwegen. Van 3 tot 14 maart werkt een aannemer aan de bovenleiding van de spoorwegovergang aan de Lichtaartseweg. In de weekends van 8, 9, 15, 16, 22, 23, 29 en 30 maart vernieuwt Infrabel de treinsporen tussen Herentals en Tielen, vanaf de vertakking van de Kruisberg naar Turnhout.
De werkzaamheden in het weekend starten telkens in de nacht van vrijdag op zaterdag om 24 uur, en eindigen op zondag om 18 uur.

Lichtaartseweg Van 3 tot 14 maart werkt een aannemer aan de bovenleiding van de spoorwegen op de overweg op de Lichtaartseweg. Doorgaand autoverkeer ondervindt geen hinder, maar fietsers en voetgangers kunnen niet passeren. Zij moeten oversteken aan Wellens en de Wijngaard.

Wijngaard

De doorgang naar de Wijngaard is van 3 tot 9 maart en van 15 tot 21 maart afgesloten voor alle verkeer, eerst door de werken aan de bovenleiding, nadien door de werken aan de spoorwegovergang aan Wijngaard. De Wijngaard is dan enkel te bereiken via de Holle Weg.

Bosbergen

De overweg aan Bosbergen is afgesloten van zaterdag 15 maart tot en met donderdag 27 maart. De Brink en de stedelijke begraafplaats zijn enkel te bereiken via de onverharde weg Bosbergen.

De werkzaamheden kunnen hinder veroorzaken voor omwonenden en reizigers. U kunt met al uw vragen terecht op het gratis telefoonnummer van Infrabel: 0800-55 000 (elke dag van 7 tot 22 uur), of via mail naar info.projecten@infrabel.be. Voor vragen over de dienstregeling kunt u terecht bij de NMBS op 02-528 28 28 of op www.railtime.be.

Marc HELSE
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio