Dossier Oosterweel

Touring wil geen tolheffing in tunnels

Touring wil geen tolheffing in tunnels

Touring wil geen tolheffing in tunnels

Print
Touring is tevreden met de beslissing van de Vlaamse regering voor de Oosterweelverbinding. De mobiliteitsorganisatie kant zich wel tegen de mogelijke heffing van een bijkomende tol in de tunnels, laat ze vrijdag weten in een persbericht.

"Eindelijk wordt er rekening gehouden met de jarenlange verzuchtingen van automobilisten, transporteurs en inwoners van Antwerpen", zegt Touring. De organisatie wil dat iedereen zich nu neerlegt bij de beslissing. "Het zou crimineel zijn dit nog door lange juridische procedures opnieuw te laten aanslepen."

Over de tolheffing in tunnels is de organisatie minder te spreken. "Dit kadert niet in de huidige besprekingen over auto-fiscaliteit en is niet meer dan een bijkomende belasting bovenop de 15 miljard die automobilisten nu al betalen."

Touring vindt het wel goed dat er eindelijk, na zovele jaren, knopen zijn doorgehakt en dat deze regering vooruit wil met het hele project. "Wij zullen hier positief aan meewerken en de weggebruiker objectief inlichten over de plannen en werken, die ongetwijfeld nog heel wat onduidelijkheden en verkeershinder zullen meebrengen", besluit de organisatie.

Belga

Meer over Oosterweel en overkapping Ring