Paus Franciscus wijst verloofden op heiligheid van het huwelijk

Paus Franciscus wijst verloofden op heiligheid van het huwelijk

Paus Franciscus wijst verloofden op heiligheid van het huwelijk

Print
Paus Franciscus heeft Valentijn vrijdag gevierd met een audiëntie voor meer dan 20.000 echtparen in spe. Hij riep hen op eerbied te hebben voor de heiligheid van het huwelijk en echtscheiding te weerstaan.

"Vandaag zijn veel mensen bang om definitieve keuzes te maken", zei hij. "Voor hun hele leven, dat lijkt onmogelijk." Deze mentaliteit brengt velen tot de slotsom dat ze "samen zullen blijven zolang de liefde duurt". De paus riep koppels op niet op voorbijgaande gevoelens af te gaan, maar te steunen "op de rots van echte liefde, de liefde die van God komt".

"Stabiel en voor altijd"

"Net zoals de liefde van God stabiel en eeuwig is, willen we dat de liefde als grondslag voor het gezin stabiel en voor altijd is", zei Franciscus op het Sint-Pietersplein. "Samenblijven en weten hoe voor altijd van elkaar te houden, is de uitdaging voor christelijke echtelieden", voegde de paus eraan toe.

In een Twitter-bericht zei hij: "Beste jonge mensen, wees niet bang om te trouwen. Een vruchtbaar huwelijk en trouw zullen u geluk brengen." Franciscus herhaalde ook zijn raad voor een gelukkig gezinsleven: zeg "verontschuldig me", "dank je" en "sorry". Hij riep verloofden op zich niet te veel te bekommeren om "banketten, foto's, kleding en bloemen" en een "sobere" huwelijksplechtigheid te houden.

Belga, foto AFP

.

Nu in het nieuws