Prins William en prins Harry helpen slachtoffers overstromingen

Prins William en prins Harry zijn de slachtoffers van de overstromingen in Groot-Brittannië te hulp geschoten. Samen met soldaten hebben ze vrijdag de bewoners van bedreigde huizen in het graafschap Berkshire geholpen.

tjansen

"Prins William en prins Harry willen de slachtoffers tonen dat ze hen steunen", zei een woordvoerder van het paleis. Ook koningin Elizabeth droeg haar steentje bij door de getroffen boeren in het graafschap Somerset dierenvoeding te schenken.

Op de BBC zei de Britse premier David Cameron dat er "op alle fronten gestreden zal worden". Zo zal de regering de kosten voor zandzakjes en de inzet van het leger overnemen. Hoeveel geld de Britse regering zal vrijmaken, zei Cameron niet. Eerder deze week had Cameron al gezegd dat geld geen rol zou spelen.

Slechte vooruitzichten

Het einde van de overstromingen is voorlopig niet in zicht. Voor vrijdag en zaterdag verwachten meteorologen opnieuw stevige rukwinden, die kunnen evolueren tot orkanen. Zondag zou het wel droog blijven. In het noorden van Schotland en Noord-Ierland bestaat de kans op sneeuwstormen.

TJ, Foto: Photonews

MEER OVER Verenigd Koninkrijk

Nu in het nieuws