Aleksander Tryksza krijgt 22 jaar cel

Print
Het Antwerpse assisenhof heeft Aleksander Tryksza (20) uit Antwerpen vrijdag veroordeeld tot 22 jaar opsluiting voor de moord op Nathalie Pavel (43). Hij had de prostituee op 1 januari 2012 dood geschopt in de Antwerpse Breidelparking na een fout gelopen rendez-vous. Het openbaar ministerie had 28 jaar cel gevorderd.

De feiten getuigden volgens de jury en het hof van een verregaande en gruwelijke agressiviteit. Tryksza had het slachtoffer niet alleen bijna letterlijk vernietigd, maar had haar ook als ultieme vernedering een paraplu in het achterwerk gestoken. Daarna had hij haar handtas gestolen en haar als afval achtergelaten.

Zijn persoonlijkheid werd niet als een verzachtende omstandigheid weerhouden. In het arrest werd naar het psychiatrisch onderzoek verwezen, waaruit blijkt dat zijn persoonlijkheid anti-sociale, narcistische en psychopate trekken vertoont. De jury en het hof twijfelden ook aan zijn spijt: die is volgens hen nog niet doorleefd en van een gerijpt schuldinzicht is evenmin sprake.

Zijn jeugdige leeftijd werd daarentegen wél als een verzachtende omstandigheid aanvaard, omdat hij op het moment van de feiten nog maar net 18 was en nog niet echt volwassen. De jury en het hof hoopten op een gunstige evolutie naar de toekomst toe.

Foto BHUL
BELGA

Bekijk de reportage van ATV:

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio