Voka: "Eindelijk een duidelijke beslissing"

Voka: Eindelijk een duidelijke beslissing

Voka: "Eindelijk een duidelijke beslissing"

Print
Voka is tevreden met de keuze voor het BAM-tracé, het traject dat het dichtst bij de stad Antwerpen ligt. "Eindelijk een duidelijke beslissing die toe de Oosterweelverbinding op gang zal trekken", zo meldt de Vlaamse werkgeversvereniging vrijdag in een persbericht.

"Wij hopen dat deze keuze het definitieve einde betekent van een decennialang getouwtrek en dat de werken nu snel kunnen starten. We doen dan ook een oproep aan alle partijen om zich unaniem achter deze beslissing te scharen en gas te geven. Alleen met deze mentaliteit zal Antwerpen en heel Vlaanderen tegen 2022 opnieuw vlot bereikbaar zijn", zegt Stéphane Verbeeck, voorzitter van Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

"Met het doorhakken van de knoop over het Oosterweeltracé werd een belangrijke horde genomen", zegt Voka-gedelegeerd bestuurder Jo Libeer. "Er moet nu snel verder worden gewerkt, zodat de Vlaamse regering begin april het ontwerp gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) voorlopig kan vastleggen".

Het is volgens Voka belangrijk een goede verdere communicatie te plannen rond deze werken die de regio de komende tien jaar zal ondergaan. "Wij bieden ook graag onze medewerking aan om via ons netwerk van bedrijven en contacten, zowel in binnen- als buitenland, de communicatie rond de ingrijpende infrastructuurwerken te verspreiden", zegt Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

Belga
Foto JVDP

werfwijzer

Leer alles over de werken aan
Oosterweel

Meer over Oosterweel en overkapping Ring