Aannemers werken verbeterpunten fuifzaal weg

Aannemers werken verbeterpunten fuifzaal weg

Aannemers werken verbeterpunten fuifzaal weg

Print
Turnhout - De overgebleven verbeterpunten van de nieuwe fuifzaal Futur worden door de aannemers verder aangepakt. Zeker tegen begin september van dit jaar, het moment van de definitieve oplevering, zijn alle opmerkingen weggewerkt.
Stad Turnhout lijstte, samen met de aannemers, alle opmerkingen op waar nog aan verholpen diende te worden. Dat gebeurde bij de ingebruikname en in de eerste maanden na de opening telkens tijdens een rondgang door het gebouw waarbij op- en aanmerkingen worden aangestipt. Onder meer de slecht functionerende pompen stonden op die lijst. Daardoor liep recent nog water in de kelder van de fuifzaal. Andere opmerkingen gingen bijvoorbeeld over voegen die nog opgekit moesten worden, deuren die nog op een schilderbeurt wachtten, of deurklinken die om vervanging vroegen. “De grote meerderheid van de opmerkingen kreeg ondertussen al een snelle en goede oplossing. Ook voor de pompen is een oplossing voorzien”, zeggen burgemeester Eric Vos (T.I.M.) en Hannes Anaf (sp.a).

Begin september is de definitieve oplevering voorzien voor fuifzaal Futur. Dat is - zoals de procedure het ook voorschrijft - een jaar na de voorlopige oplevering. De normaal voorziene termijn. “Tegen die tijd moeten alle verbeterpunten zijn opgelost. Dit wordt van dichtbij opgevolgd door de verantwoordelijke stadsdiensten. Het is gebruikelijk wanneer een stadsbestuur een nieuw gebouw opent dat er nog verbeterpunten overblijven aan de nieuwe infrastructuur. Daarom is het ook goed dat we ze nu vaststellen. De aannemers lossen ze dan immers nog op binnen de afgesproken periode, zonder meerkost.”

Sinds de opening in september van vorig jaar vonden al zo’n 40 evenementen plaats in fuifzaal Futur. Daarmee leeft in Turnhout de fuifcultuur opnieuw op. "Een bruisende stad heeft zo'n plek nodig." besluit schepen Anaf.

Toon Verheijen
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio